Vi har alle prøvet at lave et par push-ups, men hvor mange kan du egentligt tage i streg? Målet for denne challenge er at kunne lave 50 push-ups i ét hug. Sejt siger vi bare!
Læs mereForskning viser, at der er markant forhøjet forekomst af fordøjelsesproblemer for mennesker, der arbejder med skiftende vagter. Næst efter søvnproblemer er mave-tarm-problemer de mest udbredte følgevirkninger af skiftende arbejdstider.
Læs mere1116 billeder blev i alt indsendt til den nordiske fotokonkurrence for søfarende. Billederne kom fra 133 fotograferende søfolk fra Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island. Årets vinder er norsk, og desværre var der ingen danske billeder i top 5, men vi fik et top 10-billede!
Læs mereProgrammet hvor du kan registrere og håndtere kemikalier og fx lave risikovurderinger har fået nyt navn, @SEA-@SHORE.
Læs mereSøfartens Bibliotek tilbyder fra foråret 2020 e- og lydbøger på engelsk til alle søfarende på danske skibe.
Læs mere
I SEA HEALTH & WELFARE modtager vi ofte spørgsmål fra rederier og søfarende, som mange andre kan have glæde af. Derfor bringer vi i ’at SEA’ spørgsmål og svar om alt inden for arbejdsmiljø og velfærd til søs. Du kan også sende dit spørgsmål til info@shw.dk.
Læs mereHvordan får man et langdistanceforhold til at fungere, både når man er sammen og hver for sig? Få parterapeut Gitte Sanders råd til, hvordan nærvær, kommunikation og samhørighed genfindes og bevares.
Læs mereSom søfarende kan man føle sig både tilsidesat, magtesløs og frustreret, når livet hjemme hos familien ændrer sig. Gensidig kommunikation er den vigtigste ingrediens for at få et langdistance-familieliv til at fungere.
Læs merePå trods af at familien Muff Kofoed er vant til at navigere i store dønninger af savn, og efter 13 år som søfartsfamilie stadig kan have svært ved at ramme en fælles familierytme, er det, det hele værd.
Læs mereI SEA HEALTH & WELFARE modtager vi ofte spørgsmål fra rederier og søfarende, som mange andre kan have glæde af. Derfor bringer vi i ’at SEA’ spørgsmål og svar om alt inden for arbejdsmiljø og velfærd til søs. Du kan også sende dit spørgsmål til info@shw.dk.
Læs mereSøfartsstyrelsen har offentliggjort nye regler for rent drikkevand om bord på skibe. Det sker i forbindelse med den nye bekendtgørelse om kost og drikkevand BEK nr 1519 af 13/12/2019, hvori § 7 står skrevet:
Læs mereHvordan er det nu med sikkerhedsdatablad og håndteringen af kemikalier, vi anvender på skibet? Overholder vi lovgivning? Vi har gjort det lidt nemmere for dig at få et overblik over, hvordan kemikalier registreres og opdateres i ‘Kemikaliedatabasen’.
Læs mereIs it possible to use ‘the chemical database’ and the @SEA-@SHORE platform to comply with UK legislation, COSHH (Control of Substances Hazardous to Health)? The Following guides you to understand how to fulfil the coshh requirements.
Læs merePr. 1. oktober 2019 er Torsten Mathias Augustsen ansat som ny faglig leder i SEA HEALTH & WELFARE til at sætte retningen for søfarendes arbejdsmiljø i den danske handelsflåde.
Læs mereI SEA HEALTH & WELFARE modtager vi ofte spørgsmål fra rederier og søfarende, som mange andre kan have glæde af. Derfor bringer vi i ’at SEA’ spørgsmål og svar om alt inden for arbejdsmiljø og velfærd til søs. Du kan også sende dit spørgsmål til info@shw.dk.
Læs mereDer er meget fokus på ulykker til søs. Især de ulykker der har en dødelig udgang for de ansatte. Det er en god ting. Det er jo ikke meningen, at man skal give ”sit liv” til arbejdet. Det skal gerne være et gensidigt udbytte, man får ud af sit arbejdsliv. Der mangler dog ofte fokus på de langtidspåvirkninger, der også findes til søs.
Læs mereJeg ser på jeres hjemmeside under vibrerende værktøjer, at ved brug af værktøj med en vibrationsstyrke på 10 m/s2, så er den maksimale daglige arbejdstid 0,5 time.
Læs mereOpskriften på en vellykket kadettid er at have en mentor, som har sin egen læretid frisk i erindring, tager udgangspunkt i kadettens evner og initiativer og formår at skabe en rød tråd i kadettens opgaver, mener skibsførerkadet Magnus Krogh Otzen.
Læs mere