Hvor skal vi sætte ind? Med hvilke indsatser? Og hvordan? Sundhedsledelse handler om at sætte arbejdet med sundhedsfremme i system. i sea health & welfare hjælper vi jer på rette vej til det sunde skib. 

 

Guideline for sundhedsledelse

Sundhed og livsstil har stor betydning for risikoen for overvægt, livsstilssygdomme, livskvalitet og levetid. Vores sundhedstilstand har i det hele taget stor betydning for vores daglige trivsel og håndtering af udfordringerne i arbejdslivet.SEA HEALTH & WELFARE har stor erfaring med at arbejde med sundhedsfremme på danske handelsskibe. Vi har udviklet en guideline for sundhedsledelse, der kan anvendes i de enkelte rederier. Guidelinen forudsætter, at ledelsen tager ansvar for sundhed på arbejdspladsen, og at medarbejderne inddrages i arbejdet. Arbejdet baseres på udarbejdelse af en sundhedspolitik og kan indarbejdes i rederiets ISM procedure.

 

Hvad kan vi hjælpe med?

  • Bistå med tilrettelæggelse af en proces inden for kost, motion og rygestop, som er tilpasset de konkrete behov.

  • Afholde kurser og temadage om hvordan man kommer godt i gang med rygestop, hvordan man dyrker effektiv motion ude og hjemme og om sund kost.

  • Vi har udgivet kogebogen Food at Sea, som løbende bliver opdateret med nye, spændende opskrifter.

  • Udarbejde individuelle sundhedsprofiler for medarbejdere.

  • Tilrettelægge kampagner om sundhedsfremme.

 

Motion om bord

SEA HEALTH & WELFARE arbejder med motion som et led i at fremme sikkerheden, sundheden og trivslen til søs. Vi rådgiver om motion på strategisk såvel som på praktisk plan. Du er altid velkommen til at kontakte SEA HEALTH & WELFARE til et uforpligtende møde og høre mere om, hvad vi kan tilbyde indenfor motion og sikkerhed.

Du styrker din krop, når du bruger den. Det gælder om at bevæge sig i dagligdagen og udnytte de muligheder og faciliteter, der er. Også når du er om bord. Får du rørt dig, styrker du:

  • Din kondi og dit velvære.

  • Dit overskud til dagens opgaver.

  • Din modstandskraft over for livsstilssygdomme som, hjerte-kar sygdomme, type II diabetes/sukkersyg, depression, forhøjet blodtryk og slidgigt.

Du behøver ikke at trække i træningstøjet og booke tid i din kalender for at få noget træning ind i dagligdagen om bord. Som eksempler på, hvad du kan lave af motion på arbejdspladsen, har vi udarbejdet en mini-træningsvejledning. Øverlserne kan fx lægges ind i dit arbejdsprogram, når du trænger til en pause. Alle former for bevægelse tæller.

Målrettet motion eller idræt, hvor de store muskelgrupper aktiveres hyppigt og kraftigt, vil selvfølgelig sikre de bedste sundhedsmæssige resultater. Men mindre gavner også. Det handler især om at få nye vaner i hverdagen. Vær kreativ og gør det sjovt. Kan du lave armbøjninger i køjen? På trappen? Brug en skridttæller. Du skal helst tage mindst 10.000 skridt om dagen. Lad skridttælleren gå på omgang - hvem går flest skridt om dagen om bord?

 

Anbefalinger

Sundhedsstyrelsen anbefaler minimum 30 minutters fysisk aktivitet hver dag. De 30 minutter kan deles op i flere små motions-portioner og skal være af moderat intensitet. Det vil sige, at du helst skal have pulsen op og sved på panden. Supplerer du så med træning af høj intensitet i 20-30 minutter 2-3 gange om ugen opfylder du anbefalingerne til fulde.

Læs mere om Sundhedsstyrelsens motionsanbefalinger til voksne

 
 

artikler relateret til sundhedsfremme